ROLAND GARROS: Hantuchová do hlavnej súťaže, Rybárikovú čaká Serena

20.05.2016 Celý región

Paríž 20. mája (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji Roland Garros. Vo finále kvalifikácie si poradila s Američankou Jennifer Bradyovou 7:6 (2), 6:4. Pre bývalú svetovú päťku to bude už 14. štart v hlavnom pavúku na antukovom vrchole sezóny.

Kristína Kučová prehrala s Ukrajinkou Marinou Zanevskou 2:6, 6:2, 2:6, Andrej Martin podľahol štvrtému nasadenému Nemcovi Janovi-Lennardovi Struffovi 4:6, 6:7 (7). V tajbrejku druhého dejstva nevyužil dva setbaly. Slovensko tak bude mať vo dvojhre päťnásobné zastúpenie, kvarteto Dominika Cibulková, Anna Karolína Schmiedlová, Magdaléna Rybáriková, Martin Kližan sa dostalo priamo do hlavnej súťaže.

Hantuchová prehrávala v prvom sete duelu s Bradyovou 3:5, no v ďalších minútach vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom dominovala. O osude druhého dejstva rozhodol Hantuchovej brejk v siedmom geme. Jej singlovým maximom v Paríži je osemfinále z rokov 2002, 2006, 2010 a 2011. "Nikdy som si tak necenila účasť v hlavnej súťaži v Paríži ako dnes po úspešnom zvládnutí náročnej trojkolovej kvalifikácie," uviedla šťastná Hantuchová prostredníctvom facebooku.

ženy - kvalifikácia - finále:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Jennifer Bradyová (USA) 7:6 (2), 6:4, Marina Zanevská (Ukr.) - Kristína KUČOVÁ (SR) 6:2, 2:6, 6:2

muži - kvalifikácia - finále:
Jan-Lennard Struff (4-Nem.) - Andrej MARTIN (SR) 6:4, 7:6 (7)


ŽREB

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži proti najvyššie nasadenej obhajkyni titulu Američanke Serene Williamsovej. Náročnú prekážku prisúdil piatkový žreb aj Anne Karolíne Schmiedlovej, ktorú čaká štvrtá nasadená Španielka Garbine Muguruzová Blancová.

Slovenská jednotka Dominika Cibulková si ako nasadená dvadsaťdvojka zmeria sily s Číňankou Sajsaj Čeng. Súperkou úspešnej kvalifikantky Daniely Hantuchovej v 1. kole bude Chorvátka Mirjana Lučičová-Baroniová. Jediný slovenský zástupca v mužskom singli Martin Kližan si skríži rakety s Japoncom Tarom Danielom.

Rybáriková, ktorú od turnaja v kalifornskom Indian Wells sužujú zdravotné problémy, dostala najťažšiu možnú prekážku. Serena Williamsová je svetovou jednotkou a 21-násobnou singlovou grandslamovou šampiónkou. Proti Američanke odohrala Rybáriková doposiaľ iba jediný zápas, v roku 2013 na turnaji v Toronte prehrala hladko 1:6, 1:6. Schmiedlová v máji podľahla Muguruzovej Blancovej na turnaji v Madride a celkovo má s ňou nepriaznivú bilanciu 0:4. Cibulková so Sajsaj Čeng ani Hantuchová s Lučičovou-Baroniovou spolu ešte nehrali.
 

Vyberte región